Lekker UNpluggen bij Villa Augustus

Ik hou er zo van om erop uit te trekken en nieuwe dingen te ontdekken. Of dat nu dichtbij huis is of wat verder weg. En dat kan in het weekend, maar ook door de weeks en vaak spontaan. Het geeft mij inspiratie, maar ook het gevoel van vrijheid en dat ik leef. Deze UNplug momenten geven mij energie, blijdschap maar ook rust en kalmte voor het ondernemerschap.

Het ritueel vooraf is al zo leuk. Je oog valt opeens op een artikel in de FLOW of Happiness. Of je vangt flarden van een gesprek op en je denkt ‘oh dat lijkt mij super gaaf’. En dan begint mijn zoektocht: googlen, rondvragen, dingen bekijken of erover lezen. En dan komt het moment van ‘schatje, weet je wat mij erg leuk lijkt om naar toe gaan….’.Zo ben ik laatst naar Dordrecht geweest en heb onder andere Villa Augustus een bezoekje gebracht. Zo’n locatie zou je echt op je lijstje “moeten” zetten. Want ik weet zeker dat deze bijzondere plek je enorm veel inspiratie zal geven. Mocht je in de buurt zijn, ga er een keer naar toe. Gewoon om te chillen, een drankje te drinken met vrienden of gewoon te werken op een inspirerende locatie. Want inspirerend is het!

Wat maakt Villa Augustus nu zo leuk? Ze hebben van de locatie een Uber gave multifunctionele, relaxte plek gemaakt. Het is een hotel, restaurant en je kunt er zalen huren. Ik besef dat als ik dit zo opschrijf dat je wellicht je wenkbrauwen optrekt; dat je denkt dat ik het over Van der Valk heb. Nou niets is minder waar. Het is een hotel en restaurant in een moestuin. Als je op het terras zit, kijk je uit over een prachtige moestuin, waaruit wordt gekookt.

Villa Augustus bevindt zich aan de rand van Dordrecht, maar als je daar bent waan je je in de natuur, ver weg van de stad. Voordat je het restaurant betreedt, loopt je door een gedeelte waar je ziet hoe ze hun eigen brood bakken en banket maken. Het restaurant is een mix van urban, hip en industrieel en dat maakt het zo leuk. Het hotel is ook erg bijzonder met allemaal diverse kamers en rondom vindt je plekjes waar je heerlijk op een bankje kunt zitten. En laat ik niet vergeten te vermelden dat ze ook een super gave winkel hebben waar je diverse boeken, kookspullen, etc. kunt kopen.

Of je nu inspiratie wilt opsnuiven, gewoon even een UNplug moment wilt hebben, met vrienden op een relaxte plek lekker wilt eten en drinken of je wilt eens op andere inspirerende hangout werken; ik raad je Villa Augustus zeker aan! https://www.villa-augustus.nl